Боб Мунден – най-бързият стрелец на света!

Bob Mulden showing his abilities for the cameras.
Bob Munden – Fastest Gunslinger Ever Lived

“Каквото Майкъл Джордън и Тайгър Уоодс са за баскетбола и голфа – това е Боб Мунден за бързата стрелба!”

Уважаеми дами и господа,

На вниманието ви е един кратък материал за човек на име Боб Мунден, американец живял в периода (1942 г. – 2012 г.), който е записан в книгата на рекордите “Гинес”, като: най-бързия стрелец с пистолет, живял някога!

Притежател е и на 18-те възможни рекорда по бърза стрелба (Fast-Draw), записани в книгата “Гинес”, и то от 1960 г. насам! Боб Мунден също има в колекцията си 3,500 трофея и е спечелил 800 големи шампионата.

Следващото видео показва нещо, за което може да се каже, че много хора не са чували и виждали. Видеото е преведено със субтитри и е от 1986 г., когато Боб е участник в поредното състезание по бърза стрелба с пистолет. Той прави интересна демонстрация на неговата “невъзможна” бързина. Имайте предвид, че видеото е заснето на лента и не е възможно да се видят абсолютно всички детайли кристално ясно и точно, както е със съвременните видео камери, но това не прави преживяването по-малко вълнуващо.

Боб Мулден – най-бързият стрелец, живял някога!

пояснение: в бързата стрелба се оценяват 18 различни качества и умения, които стрелецът трябва да притежава – Боб Мунден е притежател и на 18-те различни рекорда!

Боб Мунден разказа интересен исторически факт (според него), че никога по времето на “Дивия Запад” не са се извършвали дуели с пистолети, така добре познати ни от филмите! Той твърди, в горното видео, че няма дори един единствен исторически записан, достигнал до нас документ/факт, в който да се показва или говори за подбни дуели. Боб още казва, че дуелите с пистолети са били измислени за филмите и превърнати в атракция за зрителите!

Официалният сайт на Боб Мунден можете да посетите от тук. А каналът му в Youtube, където ще намерите още видеа, можете да видите тук.

Следват няколко видео-материала с Боб, които показват различни аспекти от бързата стрелба, в която той е участвал през целия си живот. Видеата са без превод, само с кратки пояснения, под всяко едно.

Изгледайте ги и ще видите наистина невероятни умения с пистолет, които за разлика от филмите са абсолютно реални и истински. Няма трикове и илюзии. Всичко е така, както е заснето и документирано пред многобройната публика на Боб Мунден, през всичките години в голям брой съревнования и шоупрограми…Кратка биграфия на Боб Мунден

Следващото видео е кратка и много интересна биография на Боб Мунден и съпругата му Беки Мунден…

The Bob Munden Story | Shooting USA


Най-бързият стрелец с пистолет, живял някога!

В това видео можете да видите:

  • бърза стрелба с два пистолета;
  • стрелба с пистолет обърнат с дръжката нагоре;
  • стрелба по хапче поставено върху забит пирон;
  • какво се случва в действителност, когато се стреля и уцели монета (американски долар);
  • стрелба по игрална карта и разрязването и по ширина с един изстрел;
  • стрелба по мишена, гледайки отражението в полиран диамант на пръстен;
Fastest gunslinger ever!


Дано да ви е било интересно, поне малко, защото това е! Що се отнася до бързата стрелба 🙂

ВНИМАНИЕ: Чрез мненията на автора/авторите на статията и материалите, които са част от нея или са цитирани, посочени, свързани или коментирани, kreport.eu не изразява позиция и по никакъв начин не потвърждава или отрича изложената информация, единствено я намира за заслужаваща внимание!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, avarage: 5.00 out of 5)
Loading...

Коментирайте ако желаете...