Земята (3) – Слънце в облаците или облаци в Слънцето…

На вниманието ви е един много интересен видео материал, заснет от човек, на когото може да се има доверие, че след заснемането му не го е подлагал на промяна по никакъв начин. Използван е NIKON P900 за заснемането на видеото.

Предлагам ви да изгледате видеото преди да продължите да четете нататък. Само около 6 минути ще ви отнеме…

Какво е изумителното в това видео! На пръв поглед нищо особено – Слънцето, облаците, залезът… Вгледайте се по-внимателно!

Според НАСА (NASA), Слънцето е космически обект, отстоящ от Земята на около 149’600’000 км. (92’900’000 мили), а облаците се намират в земната атмосфера на височина от 0.50 м. (нарича се мъгла) и достигат до около 6 км. (според National Geographic Explorer)

Разстояние от Земята до Слънцето

Когато гледате видео материала, нямате ли странното усещане, че едното от двете твърдения не е вярно? Или и двете не са верни? Става въпрос за разстоянието между Земята и Слънцето, разбира се, не за облаците…

Нямам за цел да внасям душевен смут на никого, но някак си гледайки следващата снимка, извадена от видеото, или гледайки цялото видео, не ме напуска усещането, че Слънцето не е на 149’600’000 км. а облаците на максимум 6 км.

Абстрахирайте се от това, което си мислите, че знаете и погледнете движението на Слънцето в облаците все едно, че ги виждате за пръв път в живота си…

Sun in the clouds
Слънцето в облаците...

Според учените Слънцето се намира на около 25’000’000 пъти по-далеко от облаците! Двадесет и пет милиона пъти по-далеко. Това ли се вижда на снимката или на видеото!

На следващият сегмент от видеото се виждат тъмни и светли части от облаците, като тъмните изглеждат като облаци пред Слънцето а по-светлите като облаци зад Слънцето. Коментирайки с хора, които имат позиция по въпроса, се стигна до мнение от тяхна страна, че светлите облаци просто биват пронизвани от мощната слънчева светлина и не се виждат когато преминават пред Слънцето, а тъмните се виждат.Звучи логично, но… вижте следващото видео. Това ли виждате на видеото!?

Още един интересен момент на следващия сегмент…

На следващото видео, можете да видите комбинация от оригинално заснетото видео, намиращо се в долния десен ъгъл на екрана, а на големия екран е същото видео, но обработено с определен видео филтър.

На това видео можете да видите детайли, които много трудно се забелязват на оригиналното видео или изобщо не се виждат…

Нещата са малко по-странни от очакваното…

ВНИМАНИЕ: Чрез мненията на автора/авторите на статията и материалите, които са част от нея или са цитирани, посочени, свързани или коментирани, kreport.eu не изразява позиция и по никакъв начин не потвърждава или отрича изложената информация, единствено я намира за заслужаваща внимание!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, avarage: 5.00 out of 5)
Loading...

Коментирайте ако желаете...