5G (5) – Как сегашната всеобхватна радиационна пелена би се превърнала в директен енергиен обстрел

5G-could-be-dew

източник на фотографиятаlevel9news.com

автор на статията: Артър Фирстенберг 
дата: 17 януари 2018 г.

1. Фазов масив от антени

Откровено най-важната особеност на 5G, за която никой не говори, се нарича “фазов масив от антени”.

“Фазовият масив от антени” ще промени напълно производствения модел както на мобилните излъчвателни кули така и на мобилните телефони и в резултата на това ще трансформира пелената от електромагнитна радиация, която обгръща нашия свят в продължение на вече 2 десетилетия, в милиони мощни енергийни лъчи, които ще профучават през нас и покрай нас във всеки един момент от денонощието.

Блейк Левит, който е авторът на книгата “Електромагнитните полета: Пътеводител за потребителя относно вредите им и това как да се предпазим” (Electromagnetic Fields: A Consumer’s Guide to the Issues and How to Protect Ourselves), беше човекът, който привлече вниманието ми върху този въпрос. Един наш общ приятел, с когото разговарях по време на кампанията ни за неприемането на закона въвеждащ 5G в Калифорния (абревиатура SB 649), ми предаде думите на самия Блейк, че 5G антените ще въведат принципа на “фазовия масив” и че аз ще знам какво означава това. – Оказа се, че той беше прав и аз наистина знаех какво представлява “фазовият масив”.

“Фазовият масив” беше едно от първите неща, за които научих от самото начало на дългaтa си и неволнa трансформация от студент по медицина в опонент на безжичните технологии. След като здравето ми пострада вследствие излагането на рентгенови лъчи през 1980 г., аз започнах да чета всичко, до което можех да се докопам, във връзка с електромагнитната радиация и нейното влияние върху живота на живите организми. Една от първите книги, които прочетох, беше “Електрическото отстрелване на Америка” на Пол Бродо (The Zapping of America, Paul Brodeur, 1977).

2. Ранните здравни предупредителни симптоми

Пол Бродо е бивш щатен автор на списанието The New Yorker и навремето той закупил имот в Кейп Код, Масачузетс, след което узнал, че на разстояние от 30 мили (48.3 км.) от другата страна на залива, където е щял да бъде домът му, Американските военновъздушни сили вече планирали построяването на най-мощната радарна база в света.

Тази вече построена военна база сканирала Атлантическия океан в ролята си на ключова ранна система за предупреждение, която предпазвала САЩ от евентуалното изстрелване на Съветски военноморски балистични ракети. Макар че радарната база излъчвала със средна мощност от само 145’000 вата и че тази мощност е подобна на мощността при някои FM радиостанции, радарните сигнали не била излъчвани само от една антена и не се разпространявали равномерно във всички посоки. Вместо това, във военната база е имало общо 3’600 антени, подредени в два отделни “фазови масива” от по 1’800 антени. Тези 1’800 антени във всеки един от двата “фазови масива” функционирали като отделна колективна единица, като фокусирали цялата си енергия за създаването на един кондензиран и дистанционно управляем енергиен лъч. Тези лъчи имали реална ефективна мощност от 4’000’000 вата (4 милиарда вата), а нивото на пиковата радиация е надхвърляло 1 миливат на квадратен сантиметър от човешкото тяло, което е горната максимална границата на безопасност по отношение на радиационно облъчване според настоящите стандарти на Федералната комисия по  комуникациите FCC (бел. прев. – науката вече доказа, че тези стандарти по безопасност на FCC са крайно недостатъчни). Тези високи нива на радиация се простирали на разстояние от 3 мили (4.8 км.) пред самата радарна станция. Радарната станция била наречена PAVE PAWS (Предупредителна система от типа Фазов масив за прецизно засичане на навлизащи транспортни съдове).

Американският отдел за отбрана признава в доклад си от 1975 г., който е цитиран от Пол Бродо, че такива системи “пускат в действие хиляди оперативни елементи, управляват се по електронен път при високи скорости на радарно излъчване и работят в един честотен диапазон, който причинява максимален енергиен трансфер вътре в цялото човешко тяло, като за този енергиен трансфер съществуват малко данни във връзка с ефектите му спрямо живите организми [1].

Малко след като прочетох тази информация, аз съвсем реално изпитах и узнах естеството на биологичните ефекти вследствие на радарните микровълнови сигнали. Докато се опитвах да завърша медицинската си докторантурата, аз едва не загубих живота си, защото един ден просто колабирах проявявайки характерните симптоми за сърдечен удар. В резултат на това, аз прекъснах университетското си обучение и се преместих в Мендосино, Калифорния с идеята да се възстановя от сърдечния удар. Там обаче попаднах в обсега на другите военни станции наречени PAVE PAWS, които всъщност сканират Тихия океан. Тази радарна станция се намира във военновъздушната база Бийл в Сентръл Вали на изток от Мендосино, Калифорния.

В продължение на 9 месеца, всяка вечер точно в 19:00 часа, независимо къде се намирах или какво правех в този конкретен момент, гърдите ми се свиваха и аз не можех да си поема дъх в продължение на следващите 2 часа. Точно в 21:00 ч. тялото ми се отпускаше и аз отново можех да дишам.

Живеех в Мендосино от 1982 г. до 1984 г. и макар че в крайна сметка се възстанових от претърпяния сърдечен удар, аз винаги усещах неприятния натиск в гърдите си, докато живеех в това градче на океанския бряг. Аз пребивавах в Мендосино отново в периода от 1999 до 2004 г. и тогава пак изпитвах съвсем същия дискомфорт и винаги усещах, че дискомфортът изчезва веднага щом напусна обхвата на местната PAVE PAWS радарна станция, като болката отново се появяваше веднага щом се завърнех в града.

3. Насочените концентрирани енергийни лъчи

5G технологиите ще бъдат с много по-висок честотен диапазон от радарния сигнал на тези военни бази, което означава, че 5G антените ще бъдат много по-малки като размер – достатъчно малки, за да се поберат в смартфон – но както и при самите PAVE PAWS радарни станции, тези нови, многобройни, мини 5G антени ще работят като едно цяло под формата на “фазов масив” и ще фокусират енергията си в концентрирани, дистанционно управляеми енергийни лъчи [2].

Новите 5G aнтени от типа “фазов масив” функциониращи в излъчвателните мобилни кули ще проследяват мини 5G антените във вътрешността на смартфона ви, така че където и да сте, един лъч от вашия 5G смартфон ще бъде насочен директно към базовата станция (клетъчната излъчвателна кула), а друг лъч от тази същата базова станция ще бъде насочен директно към вас! Следователно, ако вървейки попаднете в полето между телефона на друг човек и базовата излъчвателна станция, то тогава и двата концентрирани електромагнитни лъча ще преминат през тялото ви! Концентрираният електромагнитен лъч от излъчвателната кула ще ви улучи, дори ако сте в близост до някой, който притежава смартфон, а ако пък сте в тълпа  от хора, множеството концентрирани 5G енергийни лъчи ще се концентрират в тази тълпа и за вас ще бъде невъзможно да ги избегнете.

Понастоящем смартфоните излъчват енергийно поле с максимална мощност от около 2 W (2 вата) и обикновено функционират с мощност по-малка от 1 W (1 ват). Това ще важи и за 5G телефоните, въпреки че в 5G телефоните вероятно ще има 8 малки фазови масива всеки от тях състоящ се от по 16 мини антени [3], като всички тези антени от фазовите масиви ще работят като едно цяло, за да проследяват най-близката излъчвателна кула насочвайки към нея един силно фокусиран енергиен лъч.

Федералната Комисия по комуникациите (FCC) наскоро прие правила [4], които позволяват реалната ефективна мощност на тези концентрирани енергийни лъчи да достига до 20 W. Всъщност, ако един смартфон изпрати 20-ватов енергиен лъч през тялото ви, този лъч значително ще надхвърли максималната граница на радиационно излагане определена от самата FCC. В този случай FCC разчита на дизайна на 5G телефоните, които ще разполагат с един вид метален щит разположен между екрана на мобилния апарат и модула съдържащ всички електрически вериги и антени. Този щит ще бъде позициониран на това място, за да предпази вътрешните електрически вериги от електронните смущения, които иначе биха били причинени от телефонния екран, и така биха извадили телефона от употреба. Този щит също така ще функционира с идеята да предпази вашата глава и тяло от директното проникване на по-голяма част от радиационното излъчване [5].

Следователно, FCC гарантира достъп до потребителския пазара на 5G телефони имащи реална излъчвателна мощност, която е 10 пъти по-висока от тази на настоящите 4G телефони! FCC не казва какво евентуално може да се случи с ръцете на потребителите държащи един такъв телефон! От друга страна, кой ли от нас ще внимава винаги, за да прибере телефона в джоба си “по безопасен начин“,  като го винаги поставя с “безопасната” страна спрямо тялото си?!? Освен това, кой ли ще предпази всички минувачи от радиацията, която ще преминава през тях с една десетократно по-висока мощност в сравнение с настоящата 4G радиация?! 

А какво да кажем за всичкото друго 5G оборудване, което ще бъде инсталирано във всичките ни компютри, електроуреди и автомобили? FCC обозначава мобилните телефони с термина “мобилни станции”. Предавателите в автомобилите ни също биват обозначени като “мобилни станции”. FCC обаче също така е публикувала правила за тези устройства, които тя класифицира като “транспортируеми станции” (transportable stations), дефинирайки тези уреди като предавателно оборудване, което се използва в стационарни места, а не в движение. – В числото на тези “транспортируеми станции” попадат локалните хъбове и рутери за безжичен броудбанд достъп в дома и бизнеса [6]. Де факто, новите правила на FCC позволяват една ефективна излъчвателна мощност от 300 W за този тип оборудване [7].

4. Огромната мощност

Ситуацията с клетъчните мобилни кули е дори по-лоша. Досега FCC е одобрила честотни ленти с диапазон от около 24 GHz, 28 GHz, 38 GHz, 39 GHz и 48 GHz за използване в 5G базовите станции и предлага да се добавят 32 GHz, 42 GHz, 50 GHz, 71-76 GHz, 81-86 GHz и над 95 GHz към целият вече съществуващ облак от електросмог [8]. Тези нови високи честоти имат малка дължина на вълните и се нуждаят от малки излъчвателни антени. При честота от 50 GHz, фазовият масив от 1’024 антени ще бъде с размер от само 10 квадратни сантиметра [9]. Максималната излъчена мощност на един такъв тип фазов масив вероятно няма да бъде толкова голяма и ще достига до десетки или стотици ватове, но точно както при военните радарни станции наречени PAVE PAWS, 5G фазовите масиви, съдържащи един такъв голям брой антени, ще могат да фокусират енергията си в силно концентрирани енергийни лъчи, а реално излъчваната мощност ще бъде огромна (бел. прев. – също като в случая с радарните военни бази PAVE PAWS). Правилата, приети от FCC, позволяват на 5G базовите излъчвателни станции работещи в милиметровия радиовълнов диапазон да излъчват една реална мощност до 30’000 W в рамките на всеки 100 Mhz (мегахерца) от вълновия спектър [10]. И когато пресметнете, че някои от честотните ленти, до които FCC гарантира достъп, ще позволят на телекомуникационните компании да купуват на търг до цели 3 GHz непрекъснат радиочестотен спектър, то тези компании законно ще могат да излъчват една реална мощност до 900’000 W, ако притежават този непрекъснат 3-гигахерцов спектър. Базовите станции, излъчващи тази мощност, ще бъдат разположени на тротоара, защото те ще представляват малки правоъгълни структури монтирани на върха на електрическите и друг вид общински стълбове.

Причината, поради която телекомите се нуждаят от такава голяма мощност е, че милиметровите радиовълни биват лесно блокирани от различните твърди предмети и от стените на сградите и заради това им е нужна една огромна мощност, чрез която 5G излъчвателите да проникнат вътре в сградите и да обменят данни с всички наши устройства, които ще бъдат част от Интернет на Нещата (Internet of Things).

Причината за въвеждането на тези къси милиметрови радиовълни се корени в необходимостта от един огромен честотен диапазон, който е 100 пъти по-голям от този, който ще сме използвали в миналото, за да ги има в бъдеще “умните” жилища, “умните” предприятия, “умните” автомобили и “умните” градове, т.е. за да свързваме нашите малки и големи устройства в Интернет и да ги накараме да правят всичко, което искаме да правят, толкова бързо, колкото ни е нужно. Колкото по-висока е честотата, толкова по-голяма е честотната лента (броудбанда), но за сметка на това радиовълните са по-къси. Точно заради това базовите излъчвателни станции ще трябва да са много близко една до друга – на около 100 метра разстояние в градовете – и те трябва да изстрелват сигналите си с огромна мощност, за да могат тези сигнали да проникват във вътрешността на домовете и на сградите.

Единственият икономичен начин за осъществяването на този проект е чрез употребата на антени от типа “фазов масив“ и на силно концентрирани радиовълнови лъчи, които ще се самонасочват директно към своите цели (бел. прев. – в случая целите са всички хора заобиколени от 5G устройства). Какво обаче се случва с птиците, които биват пронизвани във въздуха от тези лъчи, FCC не казва, нито пък заявява какво се случва с работниците, които се катерят по стълбовете с този род излъчвателни базови станции! Един такъв енергиен лъч с мощност от 30’000 W ще свари едно яйце или пък едно човешко око на разстояние от едва няколко фута  (1 фут = 30.48 см)!

Мощността идваща от базовата станция ще бъде разпределена между всички устройства, които използват конкретната базова станция във всеки един даден момент [11]. Следователно, когато много хора използват смартфоните си едновременно, скоростта при всеки потребител ще се забавя, но също така и количеството радиация във всеки индивидуален енергиен лъч насочен към човека ще бъде по-малко. Когато обаче сте единственият човек, използващ телефона си – като например късно през нощта – то тогава скоростта на предаване на данни ще бъде светкавична, но по-голямата част от радиационното излъчване на цялата клетъчната кула ще бъде насочена към вас!

5. Дълбокото лъчево проникване в човешкото тяло

Друг важен факт за радиацията идваща от антените тип  “фазов масив” е, че тя прониква много по-дълбоко в човешкото тяло и че предположенията, на които се базират максималните граници за безопасно радиационно излагане на FCC, са всъщност погрешни.

Д-р Ричард Албънийз, работил във военновъздушната базата “Брукс”,  съобщи това на обществеността във връзка с военната радарна система PAVE PAWS и тази информацията бе публикувана в списание “Микровълнови новини” (Mirowave News) през 2002 година [12].

Когато естествените природни електромагнитни полета навлязат в човешкото тяло, те карат електрическите заряди в нас да се движат и правят така, че електромагнитните потоци да протичат през нас, но когато в телата ни навлизат изключително късите милиметрови радиовълнови електромагнитни импулси, се случва нещо друго, а именно че самите движещи се електрически заряди се превръщат в малки антени, които препредават електромагнитното поле и го изпращат по-дълбоко в човешкото тяло. Тези препредадени електромагнитни вълни се наричат “прекурсори на Брилуен” [13].

Прекурсорите на Брилуен заиграват още по-значителна роля, когато или мощността или фазата на вълновия сигнал се променя достатъчно бързо [14], а 5G технологията най-вероятно ще отговаря на тези два условия. Това означава, че твърденията на официалните власти, че тези милиметрови вълни са твърде къси, за да проникнат дълбоко в телата ни, са чисто и просто неверни.

В САЩ телекомите AT&T, Verizon, Sprint и T-Mobile се конкурират помежду си за въвеждането в търговска експлоатация на 5G клетъчните кули, 5G телефоните и на другите подобни устройства още до края на 2018 г.

AT&T вече имат експериментални лицензи и тестват 5G базови станции и потребителско оборудване на милиметрови вълнови честоти в Мидълтаун, Ню Джърси; Уако, Остин, Далас, Плано и Грейпвайн, Тексас; в Каламазу, Мичиган; в Саут Бенд, Индиана.

Verizon пък притежават експериментални лицензи и провежда проучвания в Хюстън, Юлис и Сайпръс, Texas; в Южен Плейнфийлд и Бърнърсвил, Ню Джърси; в Арлингтън, Шантили, Фолс Чърч и Бейли‘с Кросроуд, Вирджиния; във Вашингтон, DC; в Ан Арбър, Мичиган; Броктън и Натик, Масачузетс; в Атланта и в Сакраменто. Телекомът Sprint e собственик на експериментални лицензи за Бриджуотър, Ню Брунсуик и Южен Плейнфийлд, Ню Джърси и Сан Диего, а компанията T-Mobile има такива лицензи за Белвю и Бодъл, за Вашингтон и Сан Франциско.

източник на превода: cellphonetaskforce.org

превод: Търсач Скитник

Библиография:

1. The Zapping of America, страница 243.

2. W. Hong et al., “Multibeam Antenna Technologies for 5G Wireless Communications,” IEEE Transactions on Antennas and Propagation 65(12): 6231-6249 (2017).

3.  Y. Huo and W. Xu, “5G Cellular User Equipment: From Theory to Practical Hardware Design,” arXiv:1704.02540v3 (2017), Фигура 11.

4. 47 CFR § 30.202(b)

5. Huo and Xu, p. 4 and Fig. 4.

6.  In the Matter of Use of Spectrum Bands Above 24 GHz for Mobile Radio Services, Report and Order,  FCC 16-89, ¶¶ 285-287 (2016) (“First Report and Order”).

7. 47 CFR § 30.202(c)

8. First Report and Order, FCC 16-89 (2016); Second Report and Order, FCC 17-152 (2017).

9. Huo and Xu, p. 12 and Fig. 7(a).

10. 47 CFR § 30.202(a)

11. Reply Comments of Nokia to FCC’s Notice of Proposed Rulemaking (Feb. 26, 2016, Appendix).

12. Microwave News 22(2): 1, 10-12.

13. R. Albanese et al., “Ultrashort Electromagnetic Signals: Biophysical Questions, Safety Issues and Medical Opportunities,” Aviation, Space, and Environmental Medicine, May 1994, страници A116-A120.

14. B. Macke and B. Ségard, “Simple Asymptotic Forms for Sommerfeld and Brillouin Precursors,” arXiv:1203.4461v2 (2018)

ВНИМАНИЕ: Чрез мненията на автора/авторите на статията и материалите, които са част от нея или са цитирани, посочени, свързани или коментирани, kreport.eu не изразява позиция и по никакъв начин не потвърждава или отрича изложената информация, единствено я намира за заслужаваща внимание!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Коментирайте ако желаете...